Μήνυμα του Προέδρου της Ο.Ε. του 37ου ΠΟΣ

Zouloumis Αγαπητοί συνάδελφοι/σες, φίλοι και φίλες,

Το 37ο ΠΟΣ ένας άρρηκτα συνδεδεμένος κρίκος μεταξύ της ΕΟΟ και των μελών της – Οδοντιάτρων, είναι προ των πυλών.

Οκτώβριος 19-21/2017 στη Θεσσαλονίκη στο γνωστό μας μέρος στο ανακαινισμένο «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο» στην καρδιά της πόλης.

Το ετήσιο ΠΟΣ είναι το μόνιμο αγαπημένο ραντεβού των οδοντιάτρων με την επιστήμη και την μεταξύ τους επικοινωνία που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο.

Φίλες και φίλοι το 37ο ΠΟΣ έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση να ξεπεράσει το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο 36ο ΠΟΣ στο Μέγαρο στην Αθήνα.

Όχι δεν δρα ανταγωνιστικά αλλά βοηθάει στο να δίνουμε πάντα κάτι «καλύτερο» , κάτι διαφορετικό για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους και να μένουν στη μνήμη των Οδοντιάτρων. Θεωρώ μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου την ανάθεση της οργάνωσης από τη θέση του Προέδρου της ΟΕ, και ευχαριστώ θερμά την ΕΟΟ και το Οδοντιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ για την εμπιστοσύνη τους.

Ο θεματικός τίτλος του Συνεδρίου «Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ» δίνει το στίγμα για τον μελλοντικό δρόμο της Οδοντιατρικής Επιστήμης. Κάποτε ο Οδοντίατρος ήταν ο τελευταίος που απευθύνονταν οι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων για κάποια δύσκολα και αδιάγνωστα προβλήματα γενικής υγείας. Σήμερα έχουν συνδέσει την όποια διάγνωση με τη Στοματική Υγεία.

Αυτό το συνέδριο θα αναδείξει την αναγκαιότητα αυτή που πλέον γίνεται καθημερινή πρακτική. Αυτό δείχνει και η «έξυπνα φιλοτεχνημένη αφίσα» τον αναπόσπαστο αυτόν κρίκο της Ιατρικής αλυσίδας.

Αγαπητοί συνάδελφοι το 37ο ΠΟΣ εκτός από τη βασική του δομή, Σ.Τ., Εισηγήσεις, Ε.Α., Α.Α., πρακτικά σεμινάρια και φροντιστήρια (καινοτομία του 36ου ΠΟΣ που πέτυχε) έχει να φέρει κάτι το νέο πάνω στην οργάνωση.

Αυτό αφορά την επικοινωνία, το πρόγραμμα, την οικονομία στα έντυπα και την παρουσία των συναδέλφων στο επιστημονικό μέρος για την αξιοπιστία της μοριοδότησης.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά εφαρμογή στο κινητό όπου ο σύνεδρος θα έχει όλες τις πληροφορίες για τη λειτουργία του συνεδρίου όπως ακριβώς στο Site της Ε.Ο.Ο. με ακριβείς ώρες συνεδριών και κατάλογο ομιλητών.

Μια δεύτερη καινοτομία είναι η εφαρμογή Barcode όπου θα καταγράφεται ο σύνεδρος και οι ώρες παρακολούθησης (πραγματικές) συνεδριών για την αξιόπιστη μοριοδότηση του από την Ε.Ο.Ο. στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Δια Βίου Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται πλέον στον κλάδο μας.

Τρίτον όλες οι περιλήψεις των ομιλιών και όλο το Επιστημονικό υλικό θα είναι πλέον σε USB καταργώντας την έντυπη μορφή εξοικονομώντας χρήματα και ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη σε χαρτί.

Τέταρτον τα Πόστερ πλέον θα είναι ηλεκτρονικά (e-posters) σε ειδικές συνεδρίες με 3/λεπτη παρουσίαση από τον ομιλητή. Έτσι εξοικονομούμε χαρτί και χρήματα από τα Stand για ανάρτηση αλλά το κυριότερο είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να ανέβουν στο Βήμα.

Πέμπτον δεν θα δίδεται πλέον «τσάντα» αλλά μικρός οικολογικός φάκελος για το μπλοκ και το στυλό και κάποια διαφημιστικά έντυπα των χορηγών.

Τέλος η εμπορική έκθεση θα είναι στο κέντρο του συνεδριακού χώρου δίνοντας άμεση πρόσβαση στο σύνεδρο στην ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι/σες

Το 37ο ΠΟΣ θα είναι ένα καθαρά φιλικό προς το Περιβάλλον συνέδριο δίνοντας έτσι και το στίγμα της εποχής μας. Περιμένοντας να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας, σας καλώ όλους να στηρίξετε την προσπάθεια της Ε.Ο.Ο. και της Ο.Ε. και να συμμετάσχετε ενεργά στο 37ο ΠΟΣ για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της Οδοντιατρικής Επιστήμης.

Με τιμή και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Λάμπρος Ζουλούμης, Καθηγητής
Πρόεδρος Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ
Πρόεδρος Ο.Ε.