Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

KatsikisΗ Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η οποία έχει διατηρήσει διαχρονικά το θεσμό των Πανελληνίων Οδοντιατρικών Συνεδρίων στην κορυφαία θέση των επιστημονικών εκδηλώσεων, ακολουθώντας, σε όλη τη διαδρομή των, πρακτικές οι οποίες έχουν καταξιωθεί ως οι πλέον γόνιμες, αποφάσισε τη διοργάνωση του 37ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πριν από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Λάμπρο Ζουλούμη, καθώς και τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Θανάση Δεβλιώτη, οι οποίοι - αν και επιφορτισμένοι τη χρονιά αυτή με πολλές επιστημονικές εκδηλώσεις, όπως το Συνέδριο της Βαλκανικής Στοματολογικής Εταιρείας κ.λπ. - απεδέχθησαν με ευχαρίστηση την πρόταση της Ε.Ο.Ο. και αποφάσισαν τη συνδιοργάνωση του 37ου Π.Ο.Σ.

Όλοι μαζί, με βαθειά πίστη στη γνώση, ως το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προκειμένου να θωρακίσουμε το επάγγελμά μας και τον επαγγελματία επιστήμονα Έλληνα οδοντίατρο, προετοιμάζουμε μιαν επιστημονική εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών, με αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Κλάδο μας, σε όλο το φάσμα των νέων επιστημονικών δεδομένων που έχουν σχέση και με την έρευνα, την τεχνολογία, τις καινοτομίες.

Ερχόμαστε ύστερα από ένα πραγματικά επιτυχημένο Π.Ο.Σ. στην Αθήνα, που ανέβασε ψηλά τον πήχυ αυτής της εκδήλωσης.

Οι επαφές που έχουμε με τη φετινή Οργανωτική Επιτροπή έδειξαν ότι οι κοινές μας προσπάθειες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Στόχος μας είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, προκειμένου να προσελκύσει τον συνάδελφο οδοντίατρο και μέσα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί κατάκτηση για τον Κλάδο μας, να του δώσει τη δυνατότητα διεύρυνσης του φάσματος των δεξιοτήτων του, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου και πιστοποιημένες υπηρεσίες υγείας.

Ο τίτλος του Συνεδρίου «Η Οδοντιατρική αναπόσπαστος κρίκος στην ιατρική αλυσίδα» επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά και τονίζει με έμφαση την άρρηκτη σχέση της Οδοντιατρικής με τη γενική υγεία του ανθρώπου, ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής, που αναδεικνύεται καθημερινά στη σύγχρονη πραγματικότητα εντός και εκτός Ελλάδος˙ μάλιστα στα Ευρωπαϊκά μας όργανα, στα οποία συμμετέχουμε, διαπιστώνουμε τη βαρύτητα που δίνεται τα τελευταία χρόνια σ’ αυτό το κεφάλαιο, το οποίο καθιστά τον οδοντίατρο πράγματι σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα «Υγεία».

Η αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων στα Π.Ο.Σ. αποδεικνύει τη δύναμη του θεσμού, που πραγματικά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, οι οποίοι παρακολουθούν ανελλιπώς το επιστημονικό πρόγραμμα, αλλά απολαμβάνουν και τις παράπλευρες εκδηλώσεις, που, αυτή τη φορά, έρχεται να υποστηρίξει η όμορφη, γοητευτική πόλη της Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη, η οποία λόγω της γεωγραφικής θέσης και της πλούσιας ιστορίας της, δεσπόζει στη Βόρεια Ελλάδα, οι δε σύγχρονες συγκοινωνιακές υποδομές την έχουν καταστήσει κομβικό σημείο αναφοράς όλης της Ελλάδας, αναγορεύοντάς τη σε κέντρο πολιτισμού, τέχνης και επιστημών, συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις και συμπληρώνει την έννοια μιας επιτυχημένης επιστημονικής εκδήλωσης.
Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη Θεσσαλονίκη!

Ο Πρόεδρος της
Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ